Voeding

Het gebruik van de maaltijden is bij Kindertijd een gezamenlijke activiteit. Samen met de leidsters zitten de kinderen aan tafel. Ook de allerkleinsten worden hierbij betrokken. Eten moet leuk en gezellig zijn en natuurlijk gezond! Daarom gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten.

Wanneer alle kinderen aanwezig zijn starten we de dag met het eten van vers fruit. Voor de allerjongsten wordt het fruit gepureerd. Wij proberen zoveel mogelijk fruit van het seizoen te eten.  Alle kinderen drinken water of zeer verdunde vruchtensap. Meestal appelsap of sinaasappelsap.

In de middag eten we bruin brood met diverse soorten biologisch beleg en de kinderen krijgen melk, kruidenthee of water. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voedingsgewoonten van uw kind(eren). Wij vinden het dan ook belangrijk dat u die met ons bespreekt. De meeste voedingsmiddelen hebben wij standaard in huis.

Nadat de kinderen hebben geslapen of een andere activiteit hebben gedaan eten we een cracker, rijstewafel of rozijntjes. Soms ook met een beker yoghurt erbij.

Vanaf de peuterleeftijd besteden we aandacht aan eenvoudige tafelmanieren. Ook leren we de kinderen handen wassen voor de maaltijd, het kiezen van beleg en het aantal boterhammen en helpen we de kinderen met het eten met bestek.

Heeft u specifieke wensen dan horen wij die graag van u!